Στον Αβραμόπουλο και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας

Ακόμη ένα χαρτοφυλάκιο πρόκειται να αναλάβει ο έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αυτό της ευρωπαϊκής ιθαγένειας. Αυτό ανακοίνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν,

Ζαν Κλοντ Γιουνγκερ, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιβεβαιώνονται έτσι, χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ευρωπαϊκών πρακτορείων, ότι γι' αυτή του την πρωτοβουλία είχε και την α-πριόρι στήριξη των μεγάλων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υποστηρίζοντας δε ότι η ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Εμπολα στην Αφρική, ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ είπε ότι ζήτησε ήδη από τον Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κύπριο επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, να μεταβούν στην Αφρική προκειμένου να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού Εμπολα.

Με λύπη μου διαπίστωσα, τόνισε ο κύριος Γιουνγκερ, ότι η Ευρώπη δεν είχε κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση του ιού όσον τα κρούσματα εντοπίζονταν στις χώρες της Αφρικής.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν μόλις εμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν.