Σαμαράς: Τιμητικό για την Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο Αβραμόπουλου

“Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα και σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης στη χώρα μας εκ μέρους του φίλου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ”, χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την απόφαση να αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για “ένα εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την αρχή, προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης”, κάτι που αποτελεί την αναγνώριση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση, που όπως τονίζει υπήρξε πάντοτε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

“Το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο Έλληνας επίτροπος αποτελεί επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα”, τονίζει ο πρωθυπουργός, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Αβραμόπουλο, στο σύνολο της Επιτροπής, καθώς και στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Παράλληλα στέλνει τα συγχαρητήριά του και στον “άξιο και έμπειρο”, όπως τον χαρακτηρίζει, Μαργαρίτη Σχοινά, που αναλαμβάνει ως νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.