Στη Μόσχα ο Τσίπρας

Επαφές με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης ξεκινά τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στη Ρωσία.  

Παρόλ' αυτά το κλίμα θα είναι διαφορετικό, καθώς οι επαφές που θα γίνουν είναι τροποποιημένες με δεδομένες τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει ο στενός του συνεργάτης Νίκος Παππάς, ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής Κώστας Ήσυχος, ο επικεφαλής του κυβερνητικού προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης και η συντονίστρια της ΚΟ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Νάντια Βαλαβάνη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και ανεπίσημη επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο, λόγω πρωτοκόλλου.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ αναβλήθηκε, λόγω των επαφών του υπουργού εκτός Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, στενή συνεργάτιδα του Πούτιν με ρόλο-«κλειδί» στα ενεργειακά.

Την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον α' αναπληρωτή ΥΠΕΞ Βλ.Τιτόφ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Δούμας Αλεξέι Πουσκόφ και στον α' αντιπρόεδρο του Σώματος Ιβάν Μέλνικοφ.