Αβραμόπουλος: Μίλησα με τον Ομπάμα στην εκδήλωση για το Μαντέλα

Την εικόνα "της Ελλάδας που αγωνίζεται και τις σαφείς ενδείξεις ότι υπερβαίνει την κρίση" μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στις συνομιλίες που είχε με ξένους ηγέτες στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο περιθώριο της τελετής μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα, όπου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε σύντομο χαιρετισμό και συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα, λίγο μετά την ιστορικής σημασίας και συμβολισμού χειραψία που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Κουβανό ομόλογό του, Ραούλ Κάστρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα μας και ειδικώς για την πορεία ανάταξης της οικονομίας έδειξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ στη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν ιδιαίτερα την ηγεσία της Γαλλίας, όπως διαπιστώθηκε στις συνομιλίες που είχε ο κ. Αβραμόπουλος με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς και τον τέως πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Τέλος, στη συζήτηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας με την πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου, Λάουρα Μπολντρίνι, επαναβεβαιώθηκε η κοινή αντίληψη για τη διαχείριση της κρίσης από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Για τις επαφές που είχε στο Γιοχανεσμπουργκ, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε τηλεφωνική επικοινωνία τους.