Daily Mail: Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα με φωτογραφίες από τη Γένοβα

Σκληρή επίθεση εξαπολύει εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η βρετανική Daily Mail, η οποία δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες από την εποχή κατά την οποία διαδήλωνε στη σύνοδο των ηγετών του πλανήτη G8 στη Γένοβα. 

"Φορώντας ένα T-shirt με τον Τσε Γκεβάρα και ένα κουβανέζικο κασκέτο, οι φωτογραφίες δείχνουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια βίαιη σύγκρουση με την ιταλική αστυνομία πριν από τη σύνοδο της G8. Ο Τσίπρας ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα 1.000 Ελλήνων "σκληροπυρηνικών" που βρέθηκαν στην Ιταλία με σκοπό να διαταράξουν τη σύνοδο της G8 στη Γένοβα το 2001. Οι αδημοσίευτες αυτές φωτογραφίες δείχνουν τον Τσίπρα, 26 ετών τότε, να παρακολουθεί τη στιγμή που ένας σύντροφός του προσάγεται από την αστυνομία. 

Λίγο αργότερα, χρειάστηκε να απομακρυνθεί βιαίως από την μπουκαπόρτα από τους αστυνομικούς, ώστε να μπορέσει το πλοίο να αναχωρήσει.  Ο Τάσος Κορωνάκης, σήμερα γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα υποστήριξε ότι οι ρίζες του κόμματος μπήκαν εκείνη την ημέρα. Θυμάται τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα της δράσης, προσθέτοντας: Ο Αλέξης πήρε κάποιο γκλομπ", όπως αναφέρει η Mail.

Υπενθυμίζοντας τα τότε επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, στα οποία υπήρξαν και βίαιες συμπλοκές διαδηλωτών με αστυνομικούς, η dailymail αναφέρει ότι 14 χρόνια μετά, στα 40 του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος και δείχνει απρόθυμος να συμβιβαστεί με την Ευρώπη και τις προτάσεις της.