Μέτρα κατά των τουρκικών προκλήσεων αποφάσισαν Σαμαράς-Αναστασιάδης

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, με στόχο την καταστολή των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύμφωνο γνώμη των πολιτικών αρχηγών της χώρας, σύμφωνα με το κυπριακό δίκτυο SigmaLive.

Όπως διευκρίνισαν οι δύο αρχηγοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, τα μέτρα δε στοχεύουν στην κλιμάκωση της κρίσης, αλλά στην αποκλιμάκωση της.

Αναφερόμενος στην αυριανή τριμερή συνάντηση του Καΐρου, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ο στόχος είναι να συζητηθούν περαιτέρω τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η συνεργασία δεν στρέφεται εναντίον καμιάς χώρας, αλλά αντίθετα προάγει την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και δημιουργεί ένα πρότυπο συνεργασίας στην περιοχή.

Στόχος, είπε, είναι να εργαστούμε από κοινού για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, με τρόπο που να αποτελέσει πρότυπο εποικοδομητικής συνεργασίας και παράδειγμα προς άλλες χώρες για να μας ακολουθήσουν.

Χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγού έχουν συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο στους προβληματισμούς και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.