Οι προτεραιότητες και οι λόγοι της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα

Η παρουσία της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή θα κρατήσει πέντε ώρες και στη διάρκεια της επίσκεψής της το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι δύσκολα προσπελάσιμο, με πολλούς δρόμους κλειστούς και τέσσερις συνολικά σταθμούς του μετρό, όπου σταδιακά δε θα πραγματοποιείται στάση.

Το επίσημο πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ ξεκινά στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ για νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς.

Μία από τις προτεραιότητες της Γερμανίδας Καγκελάριου είναι να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί με τις απολύσεις στο Δημόσιο και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, στις 16:20 η κ. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα εγκαινιάσει το Ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατόπιν, στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ θα επιχειρήσει, μέσω των δηλώσεών της, να πείσει τους Γερμανούς φορολογούμενους ότι "τα χρήματα που έχουν δώσει για τη στήριξη της Ελλάδας δεν έχουν πάει χαμένα".

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια ρητή δέσμευση για την απομείωση του ελληνικού χρέους, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει επίσκεψη προεκλογικής στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους και της βιωσιμότητάς του, δεν αναμένεται να υπάρξει αναφορά από την Καγκελάριο, παρά τη σχετική επιδίωξη της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιους θα δει στην Αθήνα η Μέρκελ


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί


Η κίνηση στους δρόμους, από το news.gr