Τσίπρας: Έρχεται η Μέρκελ να επιθεωρήσει την αποικία χρέους της

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αιχμή την υπόθεση Μπαλτάκου, εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για “παρακράτος Σαμαρά” και “κράτος έκτακτης ανάγκης, όπου κάνει κουμάντο μια συμμαχία νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Λάρισας επανέλαβε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φυγομαχεί και κρύβεται. “Κλείνουν τη Βουλή και ελπίζουν ο κόσμος να ξεχάσει. Διασύρουν τις έννοιες της δημοκρατίας και του διαλόγου. Δεν θα τους περάσει. Αυτή η μάχη είναι πρωτίστως για την δημοκρατία. Και εμείς τέτοιες μάχες και ξέρουμε να τις δίνουμε και δεν τις εγκαταλείπουμε ποτέ στη μέση”, υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “καιροσκόπο”, που “μπροστά στο βαθύτερο στόχο του να εμποδίσει τη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την απόφαση να πράξει αυτό που όφειλε ενάμισι χρόνο και δεν έπραττε, να θέσει την εγκληματική Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου”, ενώ σχολίασε πως η Χρυσή Αυγή είναι “σάρκα από τη σάρκα τους”.

Αναφέρθηκε ακόμα στην επικείμενη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σημειώνοντας σε ειρωνικό τόνο: “Πρέπει να αισθάνεστε εθνικά υπερήφανοι, γιατί στο τέλος της εβδομάδας, η κυρία Μέρκελ, θα επισκεφτεί την αποικία χρέους της. Δεν ξέρω ποιο λαμπρό μυαλό το σκέφτηκε και τι προσδοκά, αλλά για αυτό γίνεται η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες”.

“Ας το ξέρει ο ελληνικός λαός: Ψηφίζοντας Σαμαρά και Βενιζέλο, ψηφίζει Μέρκελ και Goldman Sachs”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και κάλεσε το λαό της Λάρισας “να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες”

“Σε αυτές τις εκλογές δε ψηφίζουμε μόνο για δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές. Ψηφίζουμε για κάτι παραπάνω. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, θα είναι η αρχή του τέλους για το καθεστώς των μνημονίων”, ανέφερε εξάλλου καταλήγοντας.