Σαμαράς: Σταθερότητα, όχι εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Να μιλήσει ο λαός

Προς μία ακόμα ισχυρή σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως διαφαίνεται και από τις πρώτες δηλώσεις και ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από έκτακτη σύσκεψη για τη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους: “Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές”.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια περί εκλογών, που φαίνεται πως θεωρούνται ελκυστικά πλέον και από στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία κρίνουν πως η “διάλυση” της Χρυσής Αυγής και η “επίδειξη δύναμης” με τις συλλήψεις βουλευτών της θα ευνοήσουν τα νούμερα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, ιδιαίτερα αν αυτές γίνουν σύντομα.

Εκλογές, αλλά για εντελώς διαφορετικό λόγο, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σε ανακοίνωσή της να τονίζει: “Το αποφασιστικό χτύπημα στη φασιστική απειλή είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η λαϊκή κυριαρχία. Είναι η δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Είναι η δημοκρατική διέξοδος και η λαϊκή ετυμηγορία”.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά “επιτέλους πράττει το αυτονόητο”, ενώ υπογραμμίζει πως οι ευθύνες της για την άνοδο της Χρυσής Αυγής “δεν παραγράφονται”.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου είναι ενδεικτική της τακτικής που ακολουθεί σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σύρει τη χώρα σε εκλογές προκαλώντας πολιτικό χάος. “Γι’ αυτό δυναμιτίζουν συνειδητά την πολιτική ομαλότητα και υπονομεύουν με κάθε τρόπο τη σταθερή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα το έργο και την αποστολή της. Προωθεί βήμα-βήμα και σταθερά την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών. Όσοι συνεχίζουν να επενδύουν σε σενάρια πολιτικής ανωμαλίας θα απογοητευτούν και πάλι”, τονίζει.