Στην Ευελπίδων το απόγευμα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Το απόγευμα, μετά τις 5, θα οδηγηθούν στην Ευελεπίδων οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατηγορείται, μαζί με τους υπόλοιπους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα περάσουν από την κεντρική είσοδο φορώντας χειροπέδες.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα τα τελευταία 26 χρόνια τοποθετείται η δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

Στο μεταξύ τρία παράνομα πιστόλια εντόπισαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας, που διεξήχθη από αστυνομικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου, στην Πεύκη. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο επικεφαλής της ΧΑ δεν κατέχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας.

Οι έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων στελεχών και μελών της ΧΑ ανά την Αττική, από άνδρες της αστυνομίας και εισαγγελείς, συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης είναι 32 και από αυτά έχουν εκτελεσθεί έως στιγμής τα 17. Πρόκειται για τους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκο, και τους Ηλ. Κασιδιάρη, Ι. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, τον ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ και 12 ιδιώτες μέλη της οργάνωσης. Οι βουλευτές Χρ. Παππάς και Ν. Μίχος διαφεύγουν της σύλληψης.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις