Πώς στήθηκε η επιχείρηση “Μιχαλολιάκος”

Με μια επιχείρηση που ως ένα βαθμό παρέπεμπε σε σύλληψη τρομοκρατικής οργάνωσης ομάδων οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την αστυνομία η προσαγωγή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Nίκου Μιχαλολιάκου, από το σπίτι του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πήραν μέρος αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, ενώ η γύρω περιοχή είχε αποκλεισθεί.

Η επιχείρηση "Μιχαλολιάκος" άρχισε στις 8 και τέταρτο το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου σαράντα λεπτά, χωρίς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής να προβάλει καμία αντίσταση.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, οι αστυνομικοί έφτασαν στη γειτονιά της Πεύκης όπου διαμένει η οικογένεια Μιχαλολιάκου με τα αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής και αμέσως, όπως είπαν γείτονες, βγήκαν έξω γρήγορα - γρήγορα και πήραν θέσεις σε καίρια σημεία της περιοχής.

Αποκλείστηκαν οι δρόμοι,ενώ οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έφραξαν τις διασταυρώσεις για να μην μπορεί κανείς να προσεγγίσει τη γειτονιά που γινόταν η επιχείρηση για τη σύλληψη, αλλά ούτε να διαφύγει.

Στο διαμέρισμα της οικογένειας Μιχαλολιάκου ανέβηκε ο εισαγγελέας και όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς άνοιξε χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Ο εισαγγελέας κάθισε μέσα στο σπίτι για περίπου σαράντα λεπτά και στις εννιά το πρωί, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έβγαινε από το σπίτι του για να να οδηγηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο news.gr