“Φοβάμαι ότι ο κ. Σαμαράς θεωρεί κίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Χρυσή Αυγή”

"Το τέρας της Χρυσής Αυγής δεν θέριεψε μόνο του, ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Επέρριψε ευθύνες και σε μερίδα των ΜΜΕ τα οποία παρουσίαζαν "το τέρας ως κατοικίδιο", αλλά και σε μερίδα του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί κίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Χρυσή Αυγή για την οποία ζήτησε να τεθεί ενώπιον του νόμου. "Φοβάμαι ότι  θεωρεί κίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Χρυσή Αυγή" σημείωσε και πρόσθεσε: "είναι λάθος να τεθεί εκτός νόμου θα την γιγαντώσει".

Είπε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιήθηκε ως ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε άθλια τη θεωρία των δύο άκρων, καθώς "αθωώνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής".

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι καθήκον του πρωθυπουργού είναι να μην υποκύψει στον εκβιασμό.

"Η άνοδος των ναζί αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και τη χώρα", υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να υψωθεί τείχος στο ναζισμό.

Παράλληλα απέρριψε τις απόψεις που ακούστηκαν για κοινό υποψήφιο των κομμάτων του Συνταγματικού Τόξου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. "Ενα ψηφοδέλτιο υπήρχε μόνο στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού", σημείωσε.

Επανέλαβε ότι στις επαναληπτικές εκλογές, εφόσον γίνουν, θα ζητήσει ψήφο κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του μνημονίου.

Είπε ακόμη ότι "ο Μιχαλολιάκος απειλεί τον κ. Σαμαρά. Του λέει θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε δίλημμα ο πρωθυπουργός. Να κάνει το Δημοκρατικό του καθήκον ή να υποχωρήσει; Είναι καθήκον του να προχωρήσει μπροστά".

Απαντώντας στο ερώτημα πόσο δύσκολο είναι να τα βρει ο Τσίπρας με τον Αντώνη Σαμαρά υπογράμμισε: "Το θέμα δεν είναι η προσωπική μου σχέση με τον πρωθυπουργό, άλλωστε αυτή δεν είναι κακή. Πρόκειται για ζήτημα πολιτικής, είναι διαμετρικά αντίθετες οι προτάσεις που έχουμε για τη χώρα.

Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Σαμαράς δεν αισθάνεται τη Χρυσή Αυγή ως αντίπαλο και βασικό πρόβλημα για τη δημοκρατία, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την ελπίδα για μια μοναδική προοπτική, φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε αν κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές, όπως πάνε τα πράγματα, φοβούνται ότι όχι μόνο θα χάσουν την εξουσία αλλά θα μείνουν στη συνείδηση του λαού ως οι βασικοί υπαίτιοι μιας τραγωδίας".

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Εγώ δεν θα εμφανιστώ ως ο Χάρι Πότερ που με το που θα εκλεγώ θα τα αλλάξω όλα ως δια μαγείας. Μπορούμε όμως να σταματήσουμε την καταστροφή και να πάψουμε να μπήγουμε το μαχαίρι βαθιά στην πληγή.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στη συνάντηση που είχε με τον κ. Άσμουσεν στον οποίο επανάλαβε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει παρόλο που όπως είπε εκείνος προσπαθούσε να τον πείσει για το αντίθετο.

"Βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση ενός δράματος που οφείλεται στο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Και το ευρωπαϊκό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκή λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να στηρίξει τους αδύναμους. Δεύτερον θα στήσουμε κοινωνικές δομές, κοινωνικά παντοπωλεία, θα ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό, να υπάρξει τόνωση της ζήτησης και θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση στον ηλεκτρισμό, χιλιάδες οικογένειες, κινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία αναδιοργάνωσης του τραπεζικού συστήματος και θα προχωρήσουμε στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., έχουμε σχέδιο και η επιτυχία εξαρτάται από τους συσχετισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από τη στήριξη του λαού' είπε.

"Πρέπει και οι επιχειρηματίες να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε. Τους έχουν γονατίσει στους φόρους. Είδανε τι έγινε και με τη Βιοχάλκο. Θα πάμε σε δίκαιο σύστημα, θα πληρώσουν από τα κέρδη τους ή θα στηρίζουν αυτούς που στηρίζουν σήμερα και θα κλείσουν" υπογράμμισε.