Σαμαράς: Κάποιοι δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους την πολιτική ανωμαλία

Τον οδικό χάρτη της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και τη μεγάλη δοκιμασία των Μνημονίων αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε μία μεγάλη, εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην  ΑΞΙΑ .

Ο πρωθυπουργός αναλύει τους τέσσερις βασικούς άξονες εισόδου της χώρας σε πορεία σημαντικής ανάκαμψης μέσα στο 2014 και το χρονοδιάγραμμα εξόδου στις αγορές και κάνει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να ανατρέψει την κυβέρνηση στους δρόμους. Βλέπει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν και φοβάται ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Ο λαός βέβαια δεν ανταποκρίθηκε στην εξαγγελία της φθινοπωρινής επανάστασης του κ. Τσίπρα. Όλα αυτά συντηρούν ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας. Βέβαια κάθε φορά που διαψεύδονται οι προσδοκίες αποσταθεροποίησης εμπεδώνεται εικόνα σταθερότητας. Το κακό όμως, είναι ότι κάποιοι δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους την πολιτική ανωμαλία".

Σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τα περιστατικά βίας, ο κ. Σαμαράς είναι κατηγορηματικός ότι όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα θα παταχτούν. Όπως αναφέρει "Είναι νεοναζί. Η Δημοκρατία μας έχει όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα.Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου".

Εξηγεί ακόμα πώς θα υποχωρήσει το χρέος μέσω ελαφρύνσεων, που έχουν ήδη συμφωνηθεί, και πώς – πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή – θα επιτευχθεί και η ανάπτυξη.