Χρυσή Αυγή: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου βουλευτών

Μέσω τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προσπαθεί η δικαιοσύνη να λύσει το γόρδιο δεσμό της υπόθεσης που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Από την πρώτη κιόλας μέρα που άρχισε η εξέταση της υπόθεσης, έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των βουλευτών που εμπλέκονται στην υπόθεση, χωρίς να χρειαστεί άδεια από τη Βουλή.

Η άρση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Χαρ. Βουρλιώτης, μετά τα ευρήματα των συνομιλιών μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ. 

Πρόκειται για στοιχεία που εμπλέκουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και σε άλλες παράνομες ενέργειες, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία για σχέσεις επιχειρηματιών, αστυνομικών, αλλά και 'ανθρώπων της νύχτας' με τη Χρυσή Αυγή.

Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση. Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν αποκλείεται με δεδομένα τα στοιχεία που έχουν δει το φως μέχρι στιγμής, να ακολουθήσουν και άλλες προανακριτικές πράξεις, όπως άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, μαρτυρικές καταθέσεις, κ.ά.