Δραγασάκης: Ο Σαμαράς καλλιέργησε μία αντιαριστερή υστερία

“Ο κ. Σαμαράς αυτοπροσώπως καλλιέργησε μία αντιαριστερή υστερία και διατύπωσε τη θεωρία ότι υπάρχει ένα δίπολο, που από τη μία είναι η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το πραγματικό δίπολο αποδείχθηκε πως είναι ο φασισμός ενάντια στη δημοκρατία”.

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στη Real News ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο κ. Δραγασάκης, η τακτική αυτή αποδείχθηκε ολέθρια, αφού νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή και υπονομεύει τη δημοκρατία, και ζητά να απομονωθεί όχι μόνο η Χρυσή Αυγή, αλλά και “όλοι εκείνοι που καλλιεργούν τη θεωρία των δύο άκρων και την τακτική των ίσων αποστάσεων, όλοι όσοι με την πολιτική και τη στάση τους καταρρακώνουν το Σύνταγμα και υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο”.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρέπει να λειτουργήσει ως τομή και αφετηρία για τη δημοκρατική αφύπνιση όλης της κοινωνίας, και επιβεβαιώνει αυτό που θα έπρεπε να είναι ήδη γνωστό από την Ιστορία: “Φασισμός σημαίνει πάντα βία και αίμα”.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ακόμα πως η επεξεργασία του τρίτου νημονίου έχει ήδη ξεκινήσει, και εκείνο που είναι ανοικτό είναι το ποια μορφή θα έχει αυτό.