“Όχι” Αβραμόπουλου στη γραμμή Λαζαρίδη

"Όχι" απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ρωτήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εκτός συνταγματικού τόξου.

Τη θέση αυτή είχε διατυπώσει πριν από δύο ημέρες ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης έπειτα από κόντρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης είχε πει μιλώντας στους δημοσιογράφους: "Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, παραμένει εκτός του συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;".

Τη διαφωνία του με την θεωρία των δύο άκρων διατύπωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει με εγκληματική οργάνωση και δεν εξισώνεται με κανένα άλλο κόμμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρωτήθηκε για τη θεωρία περί δύο άκρων, μετά η εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι. Απαντώντας, τόνισε ότι τα μηνύματα είναι ανησυχητικά, καθώς διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία και η εθνική ενότητα.

"Να ορθώσουμε ένα τείχος όλοι μαζί και να διασφαλίσουμε τα επιτεύγματα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής" είπε και πρόσθεσε ότι η ιστορία έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές, όταν δεν υπάρχει ενότητα, η χώρα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα.