Λαζαρίδης: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να πέσει από έναν μόνο…

Ούτε ένα βήμα πίσω από τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο δεν έκανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι δεν ήταν κάτι το μεμονωμένο, αλλά κάτι που έγινε στο πλαίσιο μία έντασης που κλιμακώνεται από πολλές πλευρές, και σχολίασε ότι “κάποιοι κερδοσκοπούν πάνω στο αίμα”.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δεν είναι στυλοβάτης της Δημοκρατίας αυτός που καλεί τους μαθητές στα σχολεία να κάνουν “ανατροπή” και δεν μπορεί να είναι εντός συνταγματικού τόξου ένα κόμμα που μιλάει για “γουναράδικα” και που ενθαρρύνει τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν συνεχιστεί η ένταση θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί, ενώ ξεκαθάρισε πως “η Δημοκρατία δεν απειλείται μόνο από έναν, είναι πολύ ισχυρή για να πέσει από έναν, πρέπει να βάλουν πολλοί το χεράκι τους”, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θεωρία των δύο άκρων.