Ενός λεπτού σιγή… κατόπιν εορτής στη Βουλή για τον Παύλο Φύσσα

Μπορεί το πρωί η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη για τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Βουλή, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, να αποσύρθηκε κακήν κακώς όταν στην αίθουσα εισήλθαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όμως το απόγευμα, και εν τη απουσία των βουλευτών της, κρατήθηκε τελικά ενός λεπτού σιγή, έστω και... κατόπιν εορτής.

Την πρόταση επανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από προτροπή του προεδρεύοντος Γιώργου Καλαντζή, μια και δεν υπήρχε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα εκείνη την ώρα.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν το πρώτο θύμα της Χρυσής Αυγής, κάνοντας αναφορά στον Πακιστανό που, όπως είπε, “έσφαξαν” στις τέσσερις το πρωί όταν πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατό του, επειδή τους έκοβε τον δρόμο και ήταν σκουρόχρωμος.

“Δεν ανήκει απλώς ο δράστης στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης”, επανέλαβε, τονίζοντας ότι “η Χρυσή Αυγή και η εγκληματική της δράση περνά όλα αυτά τα χρόνια από ανοιχτές θύρες”, θέτοντας θέμα πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της δράσης της.

“Ο φασισμός θα συντριβεί”, υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γυρίσουμε στα εμφύλια πάθη του ‘50. “Λέμε καθαρό όχι σε σενάρια αποσταθεροποίησης και δημιουργίας κλίματος εμφύλιας διαμάχης”, σημείωσε, παραπέμποντας στην προτροπή του Μανώλη Γλέζου, η απολύτως δικαιολογημένη οργή να μετατραπεί σε πολιτική πράξη και όχι αυτοδικία.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι έτσι αποδεικνύεται πως δεν είναι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, αλλά το ακροδεξιό χέρι του, ενώ σχολίασε ότι αυτή η άποψη του βουλευτή της ΝΔ “ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή”.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι “ο νεκρός μπορεί να γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε σελίδα, για να δημιουργήσουμε ένα ευρύτατο αντιφασιστικό μέτωπο παρά τις μεγάλες μας διαφορές”, με στόχο “να ξεριζώσουμε τη δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης”.