Ο Κακλαμάνης “μπλόκαρε” το διορισμό Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ

Εμπλοκή στην υποψηφιότητα του εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, σημειώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά τις έντονες ενστάσεις που εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος εστίασε την κριτική του στον ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην υπόθεση των υποκλοπών το 2006.

Σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους για την αρνητική του ψήφο, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι δεν μπορεί ένα πρόσωπο που “συσκότισε και διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο στη μεγάλη αυτή υπόθεση των υποκλοπών” να προτείνεται για πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρνητική ψήφος του κ. Κακλαμάνη, καθώς και το “παρών” του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ήταν που “μπλόκαραν” την έγκριση του διορισμού του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς απαιτείται πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, και ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες τάχθηκαν υπέρ του διορισμού, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν λευκό.

Λόγω της εξέλιξης αυτής, η Διάσκεψη των Προέδρων ανέβαλε την απόφαση της προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα.