Μαζικό “όχι” από βουλευτές της ΝΔ σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

Ακόμα και αυτοί που έδειχναν να πιστεύουν πως είναι εφικτή μία ενδεχόμενη πολιτική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τη (σοβαρή;) Χρυσή Αυγή, φαίνεται πως πλέον αλλάζουν γνώμη, μετά και τις συνεχόμενες προκλήσεις από στελέχη και μέλη του κόμματος, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Και μπορεί ο Βύρων Πολύδωρας, που ήταν και ο πρώτος που έθεσε το θέμα μίας πιθανής σύγκλισης, να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα, όμως στελέχη της ΝΔ σπεύδουν σήμερα να ξεκαθαρίσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Φωτεινής Πιπιλή, που σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για “σενάρια επιστημονικής φαντασίας” και “λαϊκιστές και νυχτόβιους” δημοσιογράφους που έχουν σαν “δημοσιογραφικό όραμα” τη συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

“Η ΝΔ έχει βουλευτές, έχει ψηφοφόρους, που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να υιοθετήσουν τέτοιου είδους σενάρια”, τονίζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως και ο πρώην υπουργός και συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος καθιστά σαφές ότι οι απόψεις περί συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή δεν προέρχονται από τη ΝΔ, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για “αρρωστημένη αντίληψη ανθρώπων, που πριν απ’ όλα δεν έχουν συναίσθηση τι σημαίνει Δημοκρατία, ποια είναι η αξία της και κυρίως ποια είναι η λειτουργία των θεσμών”.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή χαρακτήρισε "εγκληματική οργάνωση" τη Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας πως "έχει φτάσει στα νομικά της όρια".

Είναι φανερό πως στη Συγγρού κρατούν σαφείς αποστάσεις από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με μία παράταξη που συνδέεται με σειρά πρόσφατων ακραίων και βίαιων περιστατικών.