Το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει Πολύδωρα μετά τη “βόμβα”για τη Χρυσή Αυγή

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Βύρων Πολύδωρα σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή.

Πάντως το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει τον Βύρωνα Πολύδωρα και θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις που δόθηκαν. Ο πλέον στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε ότι αυτό που είπε ο κ. Πολύδωρας ήταν παρεξηγήσιμο, όμως υπήρξαν εξηγήσεις.

Οι δηλώσεις του κ. Πολύδωρα ήρθαν μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της ΝΔ, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν συνεργάζεται με τους "ναζιστές", ενώ σε ανάλογα σκληρό ύφος ήταν και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και τη διαπραγμάτευση του με την τρόικα, κάτι που προκάλεσε έντονη ενόχληση στο πρωθυπουργικό γραφείο.

"Μιλάς και με τον εχθρό εν πολέμω, και δε θα μιλήσεις σε ένα κόμμα με 1 εκατ. ψηφοφόρους;" είπε ο κ. Πολύδωρας. Μάλιστα, χαρακτήρισε όποιον αρνείται να μιλήσει με τη Χρυσή Αυγή "εκτός τόπου και χρόνου".

Ο κ. Πολύδωρας υποστήριξε ότι ο εχθρός δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά η τρόικα, κάνοντας λόγο για συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό και τα κόμματα της Αριστεράς.

Σχολιάζοντας το κατά πόσον γίνεται σωστή διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Πολύδωρας σχολίασε "μην ξύνετε πληγές", αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm, ο Βύρων Πολύδωρας απαντούσε σε ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή ως εξής: "Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου; Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;".

Παράλληλα, χαρακτήρισε το success story "ψυχολογική ένεση" και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. "Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω την θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας. Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και τις εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν την λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών".

Αποδοκιμάζει η Νέα Δημοκρατία

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή ήρθε να αποδοκιμάσει ουσιαστικά αναφέροντας:

"Περίεργη δήλωση...Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί".