Σουλτς: Πολύ πιθανό το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα

Σαφή πολιτική στήριξη προς τη χώρα μας αποτελούν οι δηλώσεις του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο κύριος Σουλτς ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είναι πολύ πιθανό (οι αλλαγές, που έχουν γίνει στην Ελλάδα) να επιφέρουν πρωτογενές πλεόνασμα".

Μεταξύ άλλων, ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να στραφεί σε αναπτυξιακές πολιτικές, ενώ προσέθεσε ότι δεν είμαστε ακόμα στο τέλος του δρόμου, δεν έχουμε φτάσει στη λύση, "βλέπουμε όμως φως στην άκρη του τούνελ".

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέθεσε την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μετανάστευση και τους συνοριακούς ελέγχους και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας θα υπάρχει πολύ ισχυρή συνεργασία με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο - όπως είπε - "χαίρεται που επισκέπτεται ξανά μετά την 4ετή θητεία του στο παρελθόν ως ευρωβουλευτής".

Εξέφρασε ακόμα τη θέση ότι το μέλλον είναι η ανταγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη και η ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση χωρίς προηγούμενο, χρειάζονται αναπτυξιακές πολιτικές και στο κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον, όπως σημείωσε, η ανταγωνιστικότητα πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την αλληλεγγύη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα υπάρξει στενή συνεργασία με το ευρωκοινοβούλιο, αναγνώρισε τον προσανατολισμό του κ. Σουλτς στην ανάπτυξη και έκανε λόγο για μια άνευ προηγουμένου κρίση στην Ελλάδα.