Μιχελάκης: Υπάρχουν πάρα πολλοί δήμοι με πλεονάζον προσωπικό

Από τη δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων θα καλυφθεί η κινητικότητα των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Μιχελάκης εκτιμά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ότι "υπάρχουν – και μάλιστα πάρα πολλές - περιπτώσεις Δήμων με πλεονάζον προσωπικό".

Από την άλλη, ο υπουργός έχει διαπιστώσει ότι "υπάρχουν και περιπτώσεις Δήμων ή κάποιων υπηρεσιών τους που χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό".

"Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση η αξιολόγηση των δομών τους, έτσι ώστε να διαπιστωθεί σε ποιες υπηρεσίες υπάρχει υπερστελέχωση, σε ποιες υποστελέχωση και σε ποιες είναι ανάγκη να κατευθυνθεί ανθρώπινο δυναμικό. Η ευθύνη της αξιολόγησης, που είναι απαραίτητη για να μην έχουμε οριζόντιες περικοπές, ανήκει στους Δήμους και δεν μπορεί να παραμεριστεί με ολιγωρίες, αναβολές και αδράνεια. Είναι η ώρα να δούμε όλοι κατά πρόσωπο την αλήθεια", πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλεπάλληλες απεργίες στο χώρο της εκπαίδευσης που ξεκινούν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

"Είναι άλλο το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και άλλο η υποταγή σε ακραία κομματικά σχέδια. Το πρώτο είναι απόλυτα σεβαστό, το δεύτερο δεν χωρά στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας. Δεν μπορεί να αιχμαλωτίζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους, δεν μπορεί να κλείνουν τα σχολεία, γιατί κάποιοι θέλουν να παίξουν κομματικά παιχνίδια. Κατανοητή και σεβαστή η διαμαρτυρία. Δεν είναι όμως ούτε κατανοητά ούτε ανεκτά τα άκρα και οι ακρότητες", επεσήμανε.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί ο διάλογος.

"Υπήρξαν δήμαρχοι που εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προτάσεις αυτές. Υπήρξαν και δήμαρχοι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Στο τέλος όμως της βραδιάς, σχεδόν όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια λεπτομερειακή επεξεργασία της πρότασης αυτής. Λέω άλλη μια φορά, ότι είναι ανάγκη να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Δεν μπορεί να λέγεται ότι υπάρχει ποδηγέτηση της Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και να μην περνάμε στο δια ταύτα", δήλωσε χαρακτηριστικά.