Μέχρι την Παρασκευή η απάντηση της κυβέρνησης για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ

Τις επόμενες ημέρες (και σε κάθε περίπτωση το αργότερο ως την Παρασκευή) το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει την απάντησή του στην τρόϊκα για το θέμα των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, και ΛΑΡΚΟ.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε, μετά και τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, ότι για την ΕΑΣ προκρίνεται η λύση της διάσπασης με διατήρηση του στρατιωτικού σκέλους για την κάλυψη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το μη στρατιωτικό σκέλος θα εκκαθαρισθεί εν λειτουργία.

Για την ΕΛΒΟ προτείνεται επίσης εκκαθάριση εν λειτουργία, ενώ ένα τμήμα της επιχείρησης θα παραμείνει για τις ανάγκες του στρατού, όπως η συντήρηση των οχημάτων.

Για τη ΛΑΡΚΟ στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο ίδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι αναμένεται το στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στην Αθήνα Γέρε Κόοπμαν για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί στις βιομηχανίες ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομκών με τους επικεφαλής της τρόϊκας έχει προσδιορισθεί για τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, η οποία εξερχόμενη του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε αντιμέτωπη με συγκεντρωμένους εργαζομένους της ΕΛΒΟ.

Στο αίτημα των συγκεντρωμένων για απαντήσεις, η κ. Γεννηματά απάντησε πως παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για παραμονή 500 εργαζομένων και αποχώρηση 300 με εθελούσια έξοδο ή πρόωρη συνταξιοδότηση.

Η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού δεν ικανοποίησε τους εργαζομένους της ΕΛΒΟ, που αποδοκίμασαν την κ. Γεννηματά και επικράτησε προσωρινά ένταση, όμως άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν και επέτρεψαν στην αναπληρώτρια υπουργό να αναχωρήσει ασφαλής από το υπουργείο Οικονομικών.