Λουκέτο και στον ΟΣΕ ζητάει η τρόικα

Λουκέτο σε μία ακόμα εταιρεία φαίνεται να ζητάει με τελεσίγραφο που έστειλε στην κυβέρνηση η τρόικα. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον ΟΣΕ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News

οι δανειστές μας θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Ήδη, από την αρχή των μνημονιακών πολιτικών, ο ΟΣΕ είχε εισέλθει σε φάση διάλυσης – ως μητρική εταιρεία έμεινε σταδιακά χωρίς τις θυγατρικές του (ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco) οι οποίες επιτελούσαν συγκεκριμένους ρόλους (σιδηροδρομικό έργο, επισκευαστική βάση, ακίνητα κλπ).

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται επίσης η αναδιάρθρωση των εφοριών με απολύσεις υπαλλήλων, οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και η λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Διαψεύδει το υπουργείο Μεταφορών

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, διαψεύδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, το κλείσιμο, ή η απαξίωση του Οργανισμού δεν περιλαμβάνονται επ’ ουδενί στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. «Απεναντίας, κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για τον λόγο αυτόν βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα”.