Παρέμβαση Ρουπακιώτη για τα επεισόδια στο Χυτήριο

Εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες έξω από το θέατρο Χυτήριο ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα ζητώντας να ενημερωθεί, εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα χθεσινά επεισόδια, και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.
 
Ακόμα, ο υπουργός ζητά από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν “συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής”.
 
Ο κ. Τέντες διαβίβασε το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελή.
 
Χθες ομάδα περισσότερων από 100 ατόμων, προερχόμενων από παραθρησκευτικές οργανώσεις αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και τριών βουλευτών, συγκεντρώθηκε έξω από το θέατρο Χυτήριο και προκάλεσε επεισόδια, προκειμένου να ματαιωθεί η προγραμματισμένη πρεμιέρα της παράστασης “Corpus Christi”.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων βουλευτής της Χρυσής Αυγής, όπως φαίνεται και από βίντεο, έβγαλε από την κλούβα των ΜΑΤ ένα άνδρα που προοριζόταν για προσαγωγή στη ΓΑΔΑ.