Αυθαιρεσία της Αστυνομίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οργανωμένη επιχείρηση ποινικοποίησης της κοινωνικής διαμαρτυρίας και καταπάτησης πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις την Τρίτη, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών κατά της επίσκεψης Μέρκελ και των νέων μέτρων.

Σήμερα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια σχετικά με τα όσα συνέβησαν την Τρίτη και ζητούν εξηγήσεις για τις “αυθαίρετες” και “αναίτιες” προσαγωγές και συλλήψεις.

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν όσους πολίτες είχαν μαζί τους προστατευτικές μάσκες ή μαντήλια για να προστατευθούν από δακρυγόνα και χημικά ενώ έφτασαν στο σημείο να προσάγουν ακόμα και άτομα που βρίσκονταν έξω από νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Ακόμα κατήγγειλαν τη χρήση χειροπέδων σε πολλούς προσαχθέντες κατά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ αλλά και την απαγόρευση σε πολλούς να επικοινωνήσουν με οικεία πρόσωπα και συγγενείς, πριν το πέρας πέντε ωρών από τη στιγμή της σύλληψης τους.

Ερωτούν, λοιπόν, μεταξύ άλλων, “αν προτίθεται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και της παραβίασης της νομιμότητας από την αστυνομία και τα ΜΑΤ σε βάρος ανύποπτων πολιτών”, “ ποια η σκοπιμότητα δημοσίευσης των φωτογραφιών των συλληφθέντων διαδηλωτών” και “αν είναι λογικό μάσκα και γυαλιά να αποτελούν λόγω προσαγωγής;”