“Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε αντίσταση πριν την επίθεση κατά του Περιφερειάρχη”

Με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση σε νοσοκομειακά κτίρια των Ιωαννίνων που ήταν κατειλημμένα από εξουσιαστές συνδέει την επίθεση που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα κατά του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός επικαλείται ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο μέρες, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων “Πιστεύουμε στις δυνάμεις του λαού και της νεολαίας μας, πιστεύουμε ότι ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα, πιστεύουμε και καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί μαζικά και οργανωμένα, μέσα από τις γραμμές μας και έξω από αυτές, για να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη που ζούμε”, καθώς και “στην απαξίωση της Δημοκρατίας και την κοινωνική ισοπέδωση απαντάμε με αγώνα, στον φόβο απαντάμε με ελπίδα, στην καταστολή απαντάμε με αλληλεγγύη”.

Με αφορμή την επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο κ. Δένδια ερωτά τον ΣΥΡΙΖΑ:

• Συμφωνεί με την ανακοίνωση;

• Τη θεωρεί άσχετη με την επίθεση στον Περιφερειάρχη;

• Θα επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις για την προφανή προτροπή σε διάπραξη συγκεκριμένων πράξεων;

“Όποια και εάν είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα είναι βέβαιο: Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας και Πολίτη δεν θα επιτρέψει στα πάσης φύσεως και ιδεολογικής προέλευσης “τάγματα εφόδου” να μετατρέψουν την Ελλάδα σε “ζούγκλα”. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Ας είναι βέβαιοι όλοι για αυτό”, καταλήγει η ανακοίνωση του Νίκου Δένδια.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Η πρακτική του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να στοχοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Σαμαρά τον πολιτικό διάλογο αλλά και την ίδια τη δημοκρατία: Λάσπη, ύβρεις, καλλιέργεια κλίματος εμφυλιοπολεμικού διχασμού.
 
Ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και δεν θα αφήσει τη χώρα του να γίνει ζούγκλα ανεύθυνων  και επικίνδυνων λαϊκιστών, που οραματίζονται την επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές.
 
Το ρόλο του κατ' εξακολούθηση προβοκάτορα ο κ. Δένδιας θα τον παίξει μόνος του".

"Δέσμιος συγκεκριμένων αντιλήψεων ο ΣΥΡΙΖΑ"

Με τη σειρά του, ο κ. Δένδιας ανταπαντά στον ΣΥΡΙΖΑ:

"Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα κατά του ανεύθυνου και επικίνδυνου λαϊκισμού, στον οποίο έχει διαπρέψει το ίδιο κόμμα επί χρόνια. Αλλά θα ήταν προτιμότερο να βρει το ελάχιστο απαιτούμενο πολιτικό θάρρος και να καταδικάσει τουλάχιστον στην ανακοίνωσή του την επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι παραμένει δέσμιος συγκεκριμένων αντιλήψεων στο εσωτερικό του, από τις οποίες δεν τολμά να αποστασιοποιηθεί, έστω και φραστικά".