Βίκυ Σταμάτη: “Είμαι μαχητής του φωτός”

Σε φανερό κλίμα έντασης διεξήχθη η απολογία της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη και η δίκη διεκόπη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου επιμένει ότι είναι παντελώς αθώα και προσάγεται ενώπιον του δικαστηρίου "με τις δυο ιερές ιδιότητες, της μάνας και της συζύγου". Υποστήριξε, άλλωστε, ως προς το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, ότι "όλα τα είχα αφήσει στον σύζυγό μου" και: "Τα εισοδήματά μου ήταν μηδενικά".

Παράλληλα, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε για διακριτική μεταχείριση της κατηγορούμενης.

"Να υπάρχει ανθρωπιά επιτέλους", είπε ο κ. Κούγιας, φωνάζοντας (ύστερα από ερώτηση της εισαγγελικής έδρας περί πολυτελούς ζωης) ότι δεν μπορεί να καταμαρτυρείται στην εντολέα του ότι αγόρασε παπούτσια.

"Γιατί δεν την αφήνετε να μιλήσει, εμένα μου αρέσει ο τρόπος που απολογείται", παρενέβη ο πρόεδρος.

"Το παιδί μου τιμωρείται για το επίθετό του", είπε σε άλλη στιγμή η Βίκυ Σταμάτη, αναφερόμενη στον επτάχρονο γιο της. Με χαμηλή φωνή, αναστεναγμούς και πολλές παύσεις στον λόγο της, Η σύζυγος του Τσοχατζοπουλου μίλησε για τον "διασυρμό", τη "διαπόμπευση", την "ψυχική βλάβη" που έχει υποστεί κάθε δικός της άνθρωπος.

"Έχω αναρωτηθεί την περίοδο του εγκλεισμού, 17 μήνες, "Γιατί εγώ; ", ή μάλλον "Γιατί και εγώ;". Ολα όσα μου καταμαρτυρούν, είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος, αβάσιμα, συκοφαντικά, χωρίς κανένα στοιχείο".

Η Βίκυ Σταμάτη πρόσθεσε: "Θα ρωτήσω: ποια η σύγκριση εμού και των άλλων συγκατηγορουμενων μου; Ολοι έχουν τις δραστηριότητές τους. Εγώ δεν έχω καμία. Δεν τους γνωρίζω καν, ακόμη και με στενούς συγγενείς του άνδρα μου δεν υπήρχε σχέση. Γιατί αυτή η ταύτιση;".

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε: "Προσωπικά δεν άνοιξα κανέναν λογαριασμό, πέραν αυτού της μισθοδοσίας μου". Την ίδια στιγμή, σε σχέση με την επίμαχη εταιρεία Nobilis (που βρίσκεται πίσω από το ακίνητο της Διονυσιου Αρεοπαγιτου), ισχυρίστηκε ότι έμαθε για αυτήν μέσα από τους λογαριασμούς του σπιτιού.