“Προστατευόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ οι συλληφθέντες στα επεισόδια”

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξέσπασε μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών όσων συνελήφθησαν στα επεισόδια κατά την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για προστατευόμενους του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε σε ανακοίνωση του: “Δεν εντυπωσιαζόμαστε από τη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ατόμων τα οποία κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα. Αντιθέτως, κατανοούμε απολύτως το γεγονός ότι διαμαρτύρεται για την αποκάλυψη των προστατευόμενών του. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως είναι ένα: οι κουκούλες πέφτουν, σε υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ο ελληνικός λαός μπορεί να δει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές”.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου η οποία σε ανακοίνωση της σημειώνει: “Ο κ. Δένδιας συνεχίζει το αντιδημοκρατικό του παραλήρημα, αδιαφορώντας για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών. Επί Υπουργίας του, ξεδιπλώνεται η προσπάθεια συγκρότησης ενός αστυνομικού κράτους, που βάζει στο στόχαστρό του όλους όσοι αντιστέκονται στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική”.