Νοσηλευτές ψυχιατρικών νοσοκομείων κατά Παναγούλη για το ζουρλομανδύα

Πιο σφοδρή κι από αυτήν του ίδιου του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ νομού Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - ΕΣΥ Ν. Αττικής) στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη ότι ο υπουργός Υγείας είναι “ψυχοπαθής” και πρέπει “να του φορέσουν ζουρλομανδύα”.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει απερίφραστα τη δήλωση αυτή, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια “γίνεται μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας”, σχολιάζοντας ότι “δεν μπορεί κανένας και ακόμη περισσότερο ένας εκπρόσωπος ενός πολιτικού κόμματος, να στιγματίζει με αυτές του τις δηλώσεις έναν ολόκληρο χώρο, ιδιαίτερα ευαίσθητο”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι παροτρύνσεις του κ. Παναγούλη για χρήση ζουρλομανδύα “αποτελούν χείριστες πρακτικές πολλών δεκαετιών πριν”, ενώ οι νοσηλευτές χαρακτηρίζουν “άκρως απαράδεκτη” τη φράση που χρησιμοποίησε και απαιτούν να ανακληθεί η επίμαχη δήλωση.

Τέλος, οι νοσηλευτές ψυχιατρικών νοσοκομείων προτρέπουν τον κ. Παναγούλη να επισκεφθεί τόσο το Δρομοκαΐτειο, όσο και άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, “ώστε να ενημερωθεί ότι οι πρακτικές στις οποίες αναφέρεται ανήκουν στο παρελθόν, είναι καταδικαστέες από την επιστημονική κοινότητα και προσβάλλουν ανεπανόρθωτα κυρίως τους συνανθρώπους μας οι οποίοι είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κάποια ψυχική διαταραχή”.