ΕΛΣΤΑΤ: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών ζητά ο Άρειος Πάγος

Εντολή να παρέμβει η Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση του “φουσκώματος” του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 έδωσε ο Άρειος Πάγος, μετά από καταγγελία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ι. Αδαμόπουλου.

Η καταγγελία του κ. Αδαμόπουλου αφορούσε ισχυρισμούς του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, ότι η ειδική ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση της είχε ζητήσει να συναντηθούν στο σπίτι της.

Έτσι, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας απέστειλε την αναφορά του προέδρου του ΔΣΑ στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων για να ερευνηθούν οι αιτιάσεις της Ζωής Γεωργαντά.

Από την εισαγγελία εφετών ζητείται να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και από την επιθεώρηση να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμα στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ είχε ασκηθεί τον περασμένο Ιανουάριο από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση του ελλείμματος το 2009.