Άμεσα θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά των επιτυχόντων στη ΔΤ

Έκκληση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα απηύθυνε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

"Αν θεωρούν αυτοί οι 100 άνθρωποι ότι έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν 1.800 συναδέλφους τους που έκαναν αίτηση και άλλους εκτός ΕΡΤ να προσληφθούν, κάνουν λάθος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Καψής στην τηλεόραση του Mega, θα συσταθεί άμεσα επιτροπή η οποία θα ελέγξει τα δικαιολογητικά όσων τελικά θα επιλεγούν για τον ενδιάμεσο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Αυτό σημαίνει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα 577 πρόσωπα που επελέγησαν για το μεταβατικό στάδιο, δε συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους.

Δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, εξήγησε στην τηλεόραση του Mega, ο Παντελής Καψής, δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε "να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει".

"Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τώρα στις προσλήψεις, γιατί θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών", είπε.

Ο κ. Καψής εξέφρασε την ελπίδα, την επόμενη εβδομάδα "να ανακοινώσουμε και τα υπόλοιπα 1400 ονόματα των ανθρώπων, βέβαια θα προσληφθούν εφόσον ανοίξει και όταν ανοίξει η Αγία Παρασκευή".