Κυβερνητική κρίση φέρνουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Η ξαφνική πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση στη Βουλή για την παράταση της ισχύουσας διάταξης που προστατεύει την πρώτη κατοικία, προκαλεί ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Στο ίδιο κλίμα, είναι δεδομένη η αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο νόμο για τους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών αντιμέτωπίζουν το δίλημμα είτε να διαπραγματευτούν την παράταση της ισχύουσας διάταξης έως το τέλος του 2014, που ζητεί και η αντιπολίτευση, είτε να συγκρουστούν ευθέως με τους βουλευτές που αντιδρούν, ρισκάροντας κυβερνητική κρίση.

Η σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, εφόσον διατηρηθεί, ενισχύει τους κραδασμούς και μειώνει τα περιθώρια η Νέα Δημοκρατία να διαπραγματευτεί με τους βουλευτές της.

"Αν χρειαστεί, θα κοντραριστούμε με τη Νέα Δημοκρατία, διότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Μπορεί οι πολίτες να σε ανέχονται αν τους λες ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους, δε θα σε ανεχθούν όμως αν απειλήσεις να τους πάρεις το σπίτι", είπε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM την Τρίτη.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιχειρούν να στείλουν μήνυμα στο Μαξίμου ότι το ισχύον καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να αλλάξει και αν αλλάξει, η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με την πτώση της.

Στο Μαξίμου, μετά από όλα αυτά, ενισχύονται οι δεύτερες σκέψεις με το επιχείρημα ότι την πρώτη κατοικία απειλεί ήδη η προοπτική κατάρρευσης ακινήτων.