Από την Κατεχάκη θα εκπέμπει η μεταβατική Δημόσια Τηλεόραση

Θέμα εβδομάδων είναι η στελέχωση του ενδιάμεσου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Η Δημόσια Τηλεόραση θα εκπέμψει πρόγραμμα μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο από το κτίριο της Κατεχάκη. Επίσης, θα προβάλλονται και ενημερωτικές εκπομπές.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι γίνονται μια σειρά από τεχνικές αναβαθμίσεις για να μπορέσει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα και δελτίο ειδήσεων από τα στούντιο της Κατεχάκη και το δημοσιογραφικό επιτελείο θα απαρτιστεί από άτομα που έχουν κάνει αίτηση για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

Ο κ. Καψής δήλωσε ότι οι 2.000 προσλήψεις θα ξεκινήσουν όταν εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Διευκρίνισε επίσης ότι ο μεταβατικός φορέας θα έχει διάρκεια ζωής τρεις με τέσσερις μήνες και ότι ο νέος φορέας δε θα λέγεται ΝΕΡΙΤ.

Εκτίμησε, επίσης, ότι το 80% εκείνων που θα προσληφθούν, θα προέρχεται από την παλαιά ΕΡΤ. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα παρακαμφθούν τα κριτήρια πρόσληψης στο νέο φορέα, επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που είναι γνώστες εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως οι τεχνικοί ροής προγράμματος του Champions League.

Ο κ. Καψής δήλωσε ότι φιλοδοξεί να περάσει μια "κουλτούρα ανεξαρτησίας" στο νέο φορέα. "Με το νόμο για τη νέα μορφή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο υπουργός δε θα έχει καμία παρέμβαση", τόνισε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Mega o υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.