ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θέλει να βάλει ταφόπλακα σε ΟΕΚ και ΟΕΕ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνει ότι αν καταργηθούν οι εργοδοτικές εισφορές θα χαθούν έσοδα για πολλές επιχειρήσεις αλλά και η δυνατότητα διακοπών για πολλούς.

Ωστόσο, η τροπολογία αποσύρθηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, μετά τις αντιδράσεις.

Πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενστάσεις επί της ρύθμισης είχαν εκφράσει και βουλευτές των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

“Η κυβέρνηση με την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΚ και ΟΕΕ, θέλει να βάλει οριστικά ταφόπετρα στους δυο αυτούς οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής σε εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου παρ’ ότι δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως επισημαίνει “εάν καταργηθούν οι εργοδοτικές εισφορές στον ΟΕΚ και ΟΕΕ θα επωφεληθούν 247 εκατ. ευρώ ετησίως οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις. Θα χάσουν, όμως, τη δυνατότητά τους για διακοπές 300.000 εργαζόμενοι που επωφελούνταν από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι την επιδότηση ενοικίου τους και στεγαστικών δανείων τους ή τη δυνατότητα ένταξης σε στεγαστικά προγράμματα. Επίσης θα χάσουν έσοδα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουρισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, που επωφελούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα αυτών των Οργανισμών, με κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας.”

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και είναι η δεύτερη φορά που η σχετική ρύθμιση αποσύρεται.