“Ξεκάθαρη η υποστήριξη της Μέρκελ”

Η Ανγκελα Μέρκελ αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του λαού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89. “Ήταν ξεκάθαρη, νομίζω, η υποστήριξή της στις προσπάθειες που κάνει αυτή η κυβέρνηση. Αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν γίνει, των θυσιών που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε πως και τα μηνύματα από το Eurogroup ήταν θετικά και υπογράμμισε πως “και οι Ευρωπαίοι, αλλά και το ΔΝΤ, αναγνωρίζουν ότι πάμε καλά. Το αν έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών εξελίξεων, είναι ένα άλλο ζήτημα. Οι προσπάθειες της Ελλάδας αναγνωρίζονται…”.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε, ωστόσο, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά εκτίμησε ότι το πακέτο θα κλείσει. “Θα κλείσουν τα μέτρα. Θα περιμένετε να δούμε την τελική μορφή. Ξέρετε πολύ καλά ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, γι` αυτό και οι διαβουλεύσεις έχουν κρατήσει τόσο πολύ. Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση”, τόνισε.