Αρνείται να απολογηθεί πριν τα τέλη Αυγούστου ο Τσοχατζόπουλος

“Ανθρώπινη αδυναμία” επικαλέστηκε στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, αρνούμενος να απολογηθεί σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί, και ζητώντας να απολογηθεί το νωρίτερο στις 26 Αυγούστου, όταν και τελειώνουν οι θερινές διακοπές, ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πως ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος και δεν προλαβαίνει να τον μελετήσει. “Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ετοιμάσω μία απολογία, γι’ αυτό έρχομαι σήμερα να σας ζητήσω να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση, η οποία θα μας δίνει έναν εύλογο χρόνο. Μπορεί να είναι η 26η Αυγούστου, μπορεί να είναι ένας άλλος χρόνος για να γίνει”, σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου την περασμένη εβδομάδα, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, και μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Χρίστος Κατσιάνης, ανακοίνωσε ότι οι απολογίες των 19 κατηγορουμένων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και αν δεν ολοκληρωθούν, τότε το δικαστήριο δεν πρόκειται να διακόψει τις συνεδριάσεις για τις θερινές διακοπές.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε εξάλλου το πάγιο αίτημά του για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι αναγκαία για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ και ο συνήγορός του επεσήμανε μεταξύ άλλων πως “το ΚΥΣΕΑ παίζει έναν κομβικό ρόλο στην παρούσα διαδικασία, αδημονούν να έρθουν και το δικαστήριο δεν τους αφήνει”.

Το δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημα του πρώην υπουργού και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, θα προχωρήσει στις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων. Ήδη, ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου της Ακρόπολης, κλήθηκε να απολογηθεί.

Η διαδικασία έχει διακοπεί ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης του πρώην υπουργού, προκειμένου να συνεννοηθεί με τον κ. Τσοχατζόπουλο.