“Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα καταργήσει τις πυρκαγιές”

Καυστική ήταν η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση για απουσία σχεδίου πρόληψης, μηχανισμού αντιμετώπισης και πολιτικών αποκατάστασης, που αφήνει τη χώρα “παραδομένη σε πύρινα μέτωπα και στο έλεος του στρατηγού Ανέμου”.

“Αντί πολιτικών αποτροπής και αποκατάστασης, στη Βουλή συζητιέται άρον - άρον η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Κάθε αυθαιρέτου ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, πολιτιστικούς χώρους, χωρίς να έχει ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για τον προηγούμενο νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός”, ανέφερε ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: “Οι Δήμοι υπό επιτροπεία του Παρατηρητηρίου δεν είχαν την δυνατότητα να ασκήσουν δράσεις πρόληψης για την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και κλαδιών και σκουπιδιών από τις παρυφές των δασών. Ο μηχανισμός αντιμετώπισης αποδεκατισμένος λόγω των πολιτικών λιτότητας και με γερασμένα μηχανοκίνητα μέσα ακούει, αντί σχεδιασμού, τις απειλές του πολιτικού του προϊστάμενου ότι δεν θα επιτρέψει πυρκαγιές. Η φωτιά δεν αντιμετωπίζεται με κατάρες και παλικαριές. Αντιμετωπίζεται με πολιτικές πρόνοιας, που πρέπει να προηγούνται από τις πολιτικές ικανοποίησης των απαιτήσεων των δανειστών. Δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση προτάσσει το συμφέρον των δανειστών από την χρηματοδότηση πολιτικών πρόληψης, αντιμετώπισης, αποκατάστασης. Είναι επικίνδυνη για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον και πρέπει να ανατραπεί”.

Απαντώντας στην ανακοίνωση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζει: “O ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσληψη των πάντων υπόσχεται τώρα ότι θα καταργήσει τις πυρκαγιές! Δυστυχώς, κάθε ανακοίνωση του συγκεκριμένου κόμματος διευρύνει τα όρια της γραφικότητας”.