Απειλεί με παραίτηση ο Καψής για το “όχι” στις παχυλές αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Να παραιτηθεί από την κυβέρνηση μόλις ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του απειλεί ο Παντελής Καψής, λόγω του μπλόκου της ΝΔ στις παχυλές αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα "Νέα", ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι, στην περίπτωση που η διάταξη για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, η οποία αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο λόγω των αντιδράσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, δεν επανέλθει τη Δευτέρα στο φορολογικό νομοσχέδιο με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο ίδιος δεν θα έχει πλέον θέση στο κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα ο κ. Καψής επιμένει ότι πρέπει να δοθούν τα επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ. Όπως ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα αν επιμένει σε αποζημιώσεις άνω των 15.000 ευρώ: "Ασφαλώς, διότι ποια είναι η αίσθηση δικαίου για τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι απολύθηκαν".

Σημειώνεται ότι το άρθρο 108 που έδινε 80 εκατ. ευρώ επιπλέον στους απολυμένους της ΕΡΤ αποσύρθηκε καθώς πάνω από 30 βουλευτές της ΝΔ δεν θα το ψήφιζαν, ενώ αντιδράσεις υπήρχαν και από το ΠΑΣΟΚ.