Όχι από βουλευτές της ΝΔ στις “παχυλές” αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Τη θέση ότι η ΝΔ προσανατολίζεται στην καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου που αφορά στις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μιλώντας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Ολομέλεια, ο κ. Τζαμτζής ανέφερε ότι το εν λόγω άρθρο που δίνει 80 εκατ. ευρώ επιπλέον, για τις αποζημιώσεις των πρόσφατα απολυμένων της ΕΡΤ "δεν θα περάσει".

"Δεν γίνεται από τη μία να λέμε ότι η ΕΡΤ ήταν παραμάγαζο και καλώς την κλείσαμε και από την άλλη να δίνουμε για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της κι άλλα χρήματα" είπε.

Ανάλογο προβληματισμό εξέφρασε και από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ο οποίος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρξουν αποζημιώσεις 80.000 ευρώ και μετά από 20 μέρες να γίνει επεναπρόσληψη.

Σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής και ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης αναμένεται να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της EBU, προκειμένου να συζητήσουν για τη λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα, δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων έχουν προσφερθεί να παράσχουν τεχνική υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψη το news.gr το Γενικό Λογιστήριο ενημέρωσε τις ηγεσίες των υπουργείων ότι θα πάρουν λιγότερα από τα προβλεφθέντα, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για να συγκεντρωθούν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, που θα κοστίσουν οι απολύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση !