Κόβουν από υγεία και παιδεία υπέρ… αποζημιώσεων στην ΕΡΤ !

Τελικά, όσο και αν πιστεύουμε το αντίθετο, δεν τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα !

Το ότι η ΕΡΤ έπρεπε να αναδιαρθρωθεί, το γνωρίζουμε.

Το ότι χρειαζόταν ένα πολύ πιο σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας, επίσης.

Όπως και το ότι το μοντέλο αυτό είναι απαραίτητο για να εξοικονομηθούν χρήματα.

Γνωστό ακόμα είναι σε όλους ότι οι κινήσεις αυτές έχουν ένα – βραχυπρόθεσμο – κόστος, ώστε να φέρουν τα αναμενόμενα μακροπρόθεσμα οφέλη.

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες, που καλούμαστε να πληρώνουμε όλο και περισσότερους και υψηλότερους φόρους, βλέπουμε την ποιότητα των παρεχόμενων σε εμάς από το Κράτος υπηρεσιών να υποχωρεί όλο και περισσότερο.

Με τα κονδύλια για βασικές παροχές, όπως της υγείας και της παιδείας, να μειώνονται διαρκώς, το ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων χρημάτων του προϋπολογισμού.

Κι όμως.

Ακόμα και αυτά τα συρρικνούμενα ποσά, δεν θα καταβληθούν τουλάχιστον στην ώρα τους.

Πληροφορίες του news.gr αναφέρουν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη ενημερώσει όλα τα υπουργεία, μεταξύ αυτών και το Υγείας και το Παιδείας, ότι – από τα χρήματα, που έχουν λαμβάνειν – θα εισπράξουν, τουλάχιστον για την ώρα, το ένα τρίτο με το ένα τέταρτο των προβλεπομένων.

Ο λόγος ;

Για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ !

Μάλιστα, καλά διαβάσατε !

Από κάπου πρέπει να βρεθούν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, που θα στοιχίσει η όλη ιστορία.

Θα πείτε, δηλαδή δεν πρέπει να πάρουν τις αποζημιώσεις τους οι συγκεκριμένοι απολυμένοι ;

Ασφαλώς και πρέπει.

Όταν, όμως, οι συνταξιούχοι κάνουν δύο και πλέον χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ τους, υπάρχουν επιχειρήσεις, που περιμένουν έως και δυόμισι χρόνια για να πάρουν επιστροφή Φ.Π.Α. και φορολογούμενοι, που είναι για πολλούς μήνες στο "περίμενε" για επιστροφή φόρου, θα μπορούσε η καταβολή και αυτών των ποσών να παραταθεί, ώστε να διατηρηθούν και να πληρωθούν στην ώρα τους τα – έστω και πενιχρά – κονδύλια στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Αλλά, φαίνεται πως στην Ελλάδα οι μειοψηφίες στην κοινωνία εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο.

Αν, μάλιστα, αναλογιστεί κανείς ότι – για το 2014 – προβλέπεται νέα μείωση στα κονδύλια για την υγεία περί το 16% - γύρω στα 300 εκατομμύρια -, είναι προφανές πως η διακράτηση πόρων από το συγκεκριμένο τομέα για την πληρωμή οποιουδήποτε άλλου είναι το λιγότερο δευτερεύουσας σημασίας.