Στο εδώλιο για κακουργήματα Καπελέρης – Διώτης

Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθούν, κατηγορούμενοι για κακουργήματα, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης αναφορικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Διώτης διώκεται για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Ο Γιάννης Καπελέρης αντιμετωπίζει δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία. 

Για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.

Για τη δικηγόρο - συνεργάτιδα του Γ. Διώτη, η οποία έφτιαξε - κατ' εντολήν του - αντίγραφο του στικ, ο κ. Αθανασίου ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, για δε τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.

Τόσο οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, όσο και η δικηγόρος και οι συγγενείς του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντινου - που είχε παραλάβει το επίμαχο αρχείο - είχαν κληθεί στο πλαίσιο της έρευνας σε ανωμοτί καταθέσεις.