Α. Τσίπρας: Το ελληνικό μήνυμα στην Α. Μέρκελ

Υπό τον τίτλο “Το ελληνικό μήνυμα στην Α. Μέρκελ”, ο Αλέξης Τσίπρας γράφει άρθρο στον Guardian για την Α. Μέρκελ και όσα θα δει στην Ελλάδα.

“Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί, την Τρίτη, την Αθήνα, η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης της οικονομίας της” γράφει ότι οι πολιτικές της είναι καταστροφικές τον ελληνικό λαό. Όπως γράφει τις βιώνουν ιδίως οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, μικροί επιχειρηματίεςοι γυναίκες, και, φυσικά, οι νέοι.

Συνεχίζει παραθέτοντας τα δεινά που έχει επιφέρει η λιτότητα, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα θεωρούν, γράφει ο κ. Τσίπρας, πως είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να καταφέρει να ανακάμψει η οικονομία, φτάνοντας να θέσει το εξής ερώτημα, σχετικό με τα ανύπαρκτα αποτελέσματα όλης αυτής της πίεσης που προτείνει και επιβάλλει η πολιτική τρόικας και ελληνικής ηγεσίας.

“Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μόνο με την ατζέντα λιτότητας μπορεί να κάνει το ελληνικό δημόσιο χρέος να γίνει βιώσιμο και πάλι. Αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Οι πολιτικές λιτότητας εμποδίζουν την οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Η λιτότητα δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και την αύξηση του χρέους που με τη σειρά του οδηγεί την Ελλάδα και τους δανειστές της στην καταστροφή” γράφει ο Α. Τσίπτας.