Στο Μαξίμου συζήτησαν για το πολυνομοσχέδιο

Στο Μέγαρο Μαξίμου χτύπησε η καρδιά της κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο. Η σύσκεψη διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο τις ρυθμίσεις για το σχέδιο νόμου που θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, τα προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων από τους δανειστές της χώρας και η αντιμετώπιση της αναταραχής που έχει ξεσπάσει στους δήμους με αφορμή διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Στη συνάντηση προστέθηκαν αργότερα και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για τις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης στο πολυνομοσχέδιο απάντησε: "Δε βλέπω εγώ κάποια αντίδραση. Δεν έχω δει κάποια αντίδραση. Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων χθες δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις". 

Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις κι από την πλευρά των δημάρχων, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

Πάντως ειδικότερα για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν πραγματικά πιστοποιητικά σπουδών και εμπειρίας δεν θα μείνουν άνεργοι.

Η σύσκεψη εξελίχθηκε σε μία ευρύτερη συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα μέχρι και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου.

Νωρίτερα, την Παρασκευή υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το πολυνομοσχέδιο. Τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας είχε ζητήσει νωρίτερα το ΚΚΕ.

Τροπολογία, με την οποία, μεταξύ άλλων, προωθείται η διαθεσιμότητα και στις γενικές γραμματείες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, καθώς και στην γενική γραμματεία Συντονισμού, με την ίδια διαδικασία των τριμελών ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων, κατατέθηκε την Παρασκευή εκ μέρους του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο μεταξύ, με Προεδρικά Διατάγματα θα καθορίζεται η διαδικασία ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο.