Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να ψηφίσει το ακαταδίωκτο του ΤΧΣ

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με δύο τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου και δε θέλει να τις ψηφίσει. Η πρώτη αφορά το ακαταδίωκτο της ηγεσίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αναλυτικά, η επίμαχη τροπολογία αναφέρει: "Προβλέπεται πως - εφόσον το ΤΧΣ ακολουθεί το προδιαγεγραμμένο πλαίσιο λειτουργίας του - οι αποφάσεις των οργάνων του τεκμαίρονται σύμφωνες με το σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον και θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά στην ευθύνη, "αστική και ποινική", των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου".

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, o βουλευτής του συγκυβερνούντος κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βγήκε από την κεντρική αίθουσα της Βουλής και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να αποσυρθεί αυτή η διάταξη και αν αυτό δε γίνει, δε θα την ψηφίσει.

Η δεύτερη τροπολογία που δε δέχεται το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που προσθέτει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στα πολιτικά πρόσωπα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM. Την τροπολογία, που κατέθεσαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, στο πολυνομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ τη χαρακτήρισε "άκομψη" και ζητά την απόσυρσή της.