Χατζηδάκης: Έκανα συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για τις Κυριακές

"Κάναμε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και αυτό που καταθέτουμε στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συνεννόησης αυτής. Η αρχική μας πρόταση ήταν επτά Κυριακές ανοιχτά όλα τα καταστήματα, μικρά και μεγάλα, και όλες τις Κυριακές (52) ανοιχτά τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. σε προαιρετική βάση. Αυτό τροποποιήθηκε μετά τη συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ" ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων.

Όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ "το πρώτο σκέλος ισχύει και για το δεύτερο λέμε ότι δύο μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων και οι αντιπεριφερειάρχες έχουν το δικαίωμα να ορίσουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο χώρο ευθύνης τους και αν περάσει άπρακτο το δίμηνο, θα είναι ανοιχτά 52 Κυριακές".

Για την ακρίβεια στην αγορά επεσήμανε πως: "Όταν έχουμε ανεργία 27%,και 50% να πέσουν οι τιμές και 60 και 70%, ο άνεργος που έβγαζε 1.000 ευρώ και τώρα βγάζει μηδέν, δεν μπορεί να ψωνίσει. Η ακρίβεια έχει να κάνει πάντα και με την αίσθηση που έχουμε γι' αυτό και με το εισόδημά μας".