Ανοιχτά 52 Κυριακές το χρόνο τα μικρά καταστήματα

Ανοιχτά 52 Κυριακές το χρόνο θα μπορούν να είναι τα μικρά καταστήματα κάτω των 250 τετραγωνικών, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του news.gr. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη: "Tα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες/shops-in-a-shop θα μπορούν να είναι ανοικτά για όλες τις Κυριακές του χρόνου".

Πάντως ο σχετικός νόμος αφήνει παράθυρο να ορίσουν τις ανοιχτές Κυριακές οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι. Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχη; ή ο Δήμαρχος θα μπορεί να εκδώσει απόφαση εντός 2 μηνών (από έναρξη ισχύος νόμου)που θα ορίζει τον αριθμό Κυριακών

"Εάν τέτοια απόφαση δεν εκδοθεί, θα ισχύει ο κανόνας των 52 Κυριακών, για τα καταστήματα που επιθυμούν να λειτουργήσουν" είπε ο υπουργός.

Παράλληλα αλλάζει το καθεστώς των εκπτώσεων. "Ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα ανά 3 μήνες να ψωνίζει φθηνότερα. Διότι θα υπάρχουν πλέον 4 και όχι 2 περίοδοι εκπτώσεων" σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά με τη νοθεία στα καύσιμα προβλέπεται για πρώτη φορά ο έλεγχος από "τα μυστικά αυτοκίνητα", τα οποία θα δύνανται να κάνουν έφοδο, χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση, ενώ σε "πειραγμένη" αντλία θα αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας και δεν θα επιτρέπεται η χορήγηση νέας, στο ίδιο σημείο σε συγγενείς μέχρι β'βαθμού. Εάν βρεθεί "πειραγμένη" αντλία σε βενζινάδικο, η ποινή δεν θα είναι "έως τριάντα χιλιάδες" όπως σήμερα, αλλά ακριβώς 30.000 ευρώ.