Παπαδημούλης: Να σπρώξουμε περισσότερο, να πέσει η κυβέρνηση

Να “σπρώξει περισσότερο” για να πέσει η κυβέρνηση καλεί το κόμμα του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι εύθραυστη, αλλά δε θα πέσει από μόνη της.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε πλήρη ισχύ το δικαίωμά του για κατάθεση πρότασης μομφής και θα το χρησιμοποιήσει, χωρίς προαναγγελία, όποτε το κρίνει σκόπιμο, ενώ τάσσεται υπέρ της διάλυσης των συνιστωσών λίγο πριν από το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τριπλή και πιεστική. Ουσιαστική ενοποίηση, κυβερνητικό πρόγραμμα και διαρκής εξωστρέφεια. Οι εκλογές δε θα αργήσουν και πρέπει να μας βρουν πανέτοιμους”, δηλώνει ο κ. Παπαδημούλης, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει τον ρόλο της μεταξύ “εξωτερικού συνεργάτη” της κυβέρνησης ή δύναμης της αντιπολίτευσης.

“Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποφασίσει για το ρόλο της. Εξωτερικός συνεργάτης της κυβέρνησης ή δύναμη της αντιπολίτευσης με το δικό της ασφαλώς στίγμα; Περιθώρια για 'ναι μεν, αλλά…' απλά δεν υπάρχουν”, επισημαίνει χαρακτηριστικά.