Εκτός Βουλής δίνει τη ΔΗΜΑΡ δημοσκόπηση της V-PRC

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στην πρόθεση ψήφου δημοσκόπηση της V-PRC για λογαριασμό του tvxs.gr, όμως το στοιχείο που ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά, που δεν ξεπερνούν το 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στις έγκυρες ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28,5% των προτιμήσεων, έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, ενώ ποσοστό 6,5% συγκεντρώνουν συνολικά τα λοιπά κόμματα.

Σημαντικό είναι πάντως το γεγονός ότι τα ποσοστά αυτά προέρχονται μόλις από το 45,7% των ερωτηθέντων, καθώς το 26,3% ψηφίζει λευκό/άκυρο ή απέχει, το 16% δεν απαντά, ενώ το 12,1% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι απόψεις των ερωτηθέντων για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με το 58% να διαφωνεί και μόνο το 30% να συμφωνεί, ενώ το ποσοστό διαφωνίας είναι αξιοσημείωτο και στις τάξεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, φτάνοντας το 32%.